Sterk sociaal werk: online praktijksafari 5 juni

  • 28 mei 2020

In een praktijksafari gaat een kleine groep mensen letterlijk op bezoek bij elkaar, over sectorgrenzen heen, en krijgen zo informatie uit eerste hand. Op bezoek bij initiatieven en organisaties, gaan de deelnemers in gesprek met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken.

 

Conform de periode waar wij nu allen in moeten werken, gaan wij online op praktijksafari. Wij willen met deze safari in de diepte ingaan op sociaal werk in coronatijden en via dialoog komen tot 'lessons learned'.

 

Drie Oost-Vlaamse initiatieven stellen zich kort voor. Het zijn initiatieven uit het brede veld van het sociaal werk die – zoals zovelen - hun werking hebben afgestemd op de noden tijdens deze coronacrisis.

Wij gaan met alle aanwezigen in dialoog over de sterktes en nodige randvoorwaarden voor een dergelijke werking. Wat is inspirerend? Wat zijn sterktes en valkuilen? En wij kijken ook vooruit. Wat uit deze praktijken kan, ook elders structureel worden ingebed, wat moeten wij juist vermijden? Wat is hiervoor nodig?

 

Interesse of meer informatie?  Klik hier