Taakomschrijvingen medische medewerkers

Hieronder kan je al de verschillende medische taken vinden. Wil je jezelf graag opgeven om te komen helpen met de niet-medische taken? Registreer je op Book'u!

<< Terug naar het overzicht

Medewerker medische anamnese 

Functieomschrijving

De medewerker medische anamnese neemt de anamnese af bij de bezoekers. Per vaccinatielijn zijn er twee balies waar de medische anamnese gebeurt. Als medewerker doorloop je samen met de bezoeker een aantal vragen om mogelijke contra-indicaties op te sporen. Indien er twijfel is of iemand wel mag worden gevaccineerd consulteer je de aanwezige arts die de beslissing neemt. Je werkt in één vaccinatielijn en kan binnen die lijn afwisselen met de werkpost vaccinator. Op die manier blijft het werk afwisselend. Je wordt aangestuurd door een teamleider verpleegkundige die jou ook komt aflossen als je een kleine (sanitaire) pauze wil nemen. 

Functieprofiel

Je moet verpleegkundige, arts, kine, tandarts, vroedkundige met een diploma van voor 10/2018, dierenarts of student geneeskunde zijn om als anamnese medewerker te kunnen werken. Let op: Om te kunnen afwisselen met de vaccinator moet je ook voldoen aan het functieprofiel van vaccinator. Deze taak wordt zittend of staand achter een balie uitgevoerd. Je werkt in het softwareplatform Doclr. Je hebt een goede basis kennis van computers en je kan leren werken met een nieuw programma. Je krijgt hiervoor uitgebreide instructies. 

Shiftregeling

De functie als medewerker medische anamnese wordt ingedeeld in shifts van maximum 4u, daarvoor ontvang je een forfaitaire onkostenvergoeding van €35,41/dag. Per gewerkte shift ontvang je een ticket voor onze maandelijkse loting, zo maak je kans op één van tientallen prijzen. Bovendien voorzien we snacks, fruit en drankjes voor alle medewerkers tijdens de shift.  

Je bent vrij om te kiezen hoeveel shifts je per week/maand opneemt. Zelfs wie maar enkele keren kan komen helpen is welkom. Op die manier willen wij iedereen de kans geven om bij te dragen aan de campagne. 

 

<< Terug naar het overzicht

Medewerker vaccinatie

Functieomschrijving

De medewerker vaccinatie zet het vaccin bij de bezoeker. Per vaccinatielijn is er één vaccinator. Je werkt afwisselend in twee kabinetten. Terwijl je de ene patiënt vaccineert kan in het andere kabinet een tweede patiënt zich voorbereiden. Voor de begeleiding van de patiënten krijg je de hulp van een steward. Je werkt in één vaccinatielijn en kan indien mogelijk binnen die lijn afwisselen met de werkpost medische anamnese. Op die manier blijft het werk afwisselend. Je wordt aangestuurd door een teamleider verpleegkundige die jou ook komt aflossen als je een kleine (sanitaire) pauze wil nemen. 

Functieprofiel

Je moet verpleegkundige, arts, vroedkundige met een diploma van voor 10/2018, student geneeskunde of student verpleegkunde zijn om als vaccinator te kunnen werken. Deze taak wordt rechtopstaand uitgevoerd dus je moet 3-4u kunnen rechtstaan. Je wandelt wel rond tussen beide kabinetten dus je staat niet op één plaats tijdens de shift. 

Shiftregeling

De functie als medewerker vaccinatie wordt ingedeeld in shifts van maximum 4u, daarvoor ontvang je een forfaitaire onkostenvergoeding van €35,41/dag. Per gewerkte shift ontvang je een ticket voor onze maandelijkse loting, zo maak je kans op één van tientallen prijzen. Bovendien voorzien we snacks, fruit en drankjes voor alle medewerkers tijdens de shift.  

Je bent vrij om te kiezen hoeveel shifts je per week/maand opneemt. Zelfs wie maar enkele keren kan komen helpen is welkom. Op die manier willen wij iedereen de kans geven om bij te dragen aan de campagne. 

 

<< Terug naar het overzicht

Teamleider verpleegkundige

Functieomschrijving

De teamleider verpleegkundige stuurt maximum 3 vaccinatielijnen aan (= 9 verpleegkundigen). Je begeleidt en brieft de medewerkers medische anamnese en medewerkers vaccinatie. Je wordt hierbij ook bijgestaan door de medische coördinator. Je verdeelt het werk en lost medewerkers af wanneer zij een korte (sanitaire) pauze willen nemen. Ook de toezichthoudende arts zal op jou terug vallen als aanspreekpunt. Tijdens de shiftwissels van de andere medewerkers zorg jij ervoor dat iedereen op de juiste werkpost terecht komt. Je wordt rechtstreeks aangestuurd door het medisch management in het programmamanagement (niet aanwezig in het centrum) en kan ook op hen terugvallen voor ondersteuning. 

Zie jij jezelf als Teamleider? Stuur dan een mailtje naar vaccinatie@elz-vlar.be.

Functieprofiel

Je moet verpleegkundige of arts zijn om als teamleider verpleegkundige te werken. Het doel van jouw taak is om je 3 vaccinatielijnen vlot te laten draaien. Je moet dus over organisatietalent beschikken en mensen kunnen aansturen. In onverwachte omstandigheden ben jij degene die het hoofd koel houdt en daadkracht toont. Deze taak wordt rechtopstaand uitgevoerd dus je moet 8u kunnen rechtstaan. Je wandelt wel rond tussen de vaccinatielijnen dus je staat niet op één plaats tijdens de shift. 

Shiftregeling

Wij streven ernaar om zo veel mogelijk continuïteit te hebben. Ideaal is dat je telkens twee opeenvolgende shifts van maximum 4u opneemt als teamleider verpleegkundige. Indien dit toch niet kan dan zoeken we naar een oplossing met overlap tussen de twee teamleiders. Je ontvangt een vergoeding per uur zoals voorzien door de Vlaamse overheid. Per gewerkte shift ontvang je een ticket voor onze maandelijkse loting, zo maak je kans op één van tientallen prijzen. Bovendien voorzien we snacks, fruit en drankjes voor alle medewerkers tijdens de shift. 

Van de teamleider verpleegkundigen vragen wij een groter engagement. We streven ernaar om één ploeg samen te stellen waarbinnen we roteren. Voor deze functie vragen wij een engagement van minimum 8 korte shifts of 4 lange shifts per maand. 

 

<< Terug naar het overzicht

Toezichthoudend arts 

Functieomschrijving

De toezichthoudend arts heeft de medische eindverantwoordelijkheid over een shift in het vaccinatiecentrum. Je beslist over al dan niet vaccineren bij contra-indicaties en treedt medisch op wanneer patiënten zouden reageren op het vaccin. Je wordt rechtstreeks aangestuurd door het medisch management in het programmamanagement (niet aanwezig in het centrum) en kan ook op hen terug vallen voor ondersteuning. 

Functieprofiel

Je moet arts zijn, of je diploma basisarts hebben om als toezichthoudend arts te kunnen werken. Deze taak wordt rechtopstaand uitgevoerd dus je moet 4u kunnen rechtstaan. Je wandelt wel rond in het centrum. 

Shiftregeling

De functie van toezichthoudend arts wordt ingedeeld in shifts van maximum 4u. Je ontvangt een vergoeding per uur zoals voorzien door de Vlaamse overheid. Per gewerkte shift ontvang je een ticket voor onze maandelijkse loting, zo maak je kans op één van tientallen prijzen. Bovendien voorzien we snacks, fruit en drankjes voor alle medewerkers tijdens de shift. 

 

<< Terug naar het overzicht

Farmaceutisch Expert

Functieomschrijving

Als farmaceutisch expert heb je de farmacologische eindverantwoordelijkheid over een bepaalde shift in het vaccinatiecentrum. Daarbij sta je in voor het stockmanagement in overleg met de farma manager. Verder volg je de goede bewaring van de vaccins in het vaccinatiecentrum op. Indien nodig ontdooien van de vaccins volgens instructie van de producent, het aseptisch verdunnen van de vaccins, het klaarmaken van de vaccins, het klaarmaken van de injectiespuiten, het registreren van de nonconformiteiten, het beschikbaar houden van de noodtrousses, beheer en opvolging van Risk Minimization Activities en Farmacovigilantie.

Functieprofiel

Je moet apotheker zijn om als farmaceutisch expert te kunnen werken. Nauwkeurigheid is van het grootste belang om tot een goed eindresultaat te kunnen komen. Het is jouw taak om de bereiders aan te sturen dus we verwachten ook van jou people skills en organisatietalent. Deze taak wordt staand uitgevoerd.

Shiftregeling

De functie van farmaceutisch expert wordt ingedeeld in shifts van maximum 4u. Indien je wil kan je ook twee shifts na elkaar opnemen. Je ontvangt een vergoeding per uur zoals voorzien door de Vlaamse overheid. Per gewerkte shift ontvang je een ticket voor onze maandelijkse loting en maakt zo kans op één van onze tientallen prijzen. Bovendien voorzien we snacks, fruit en drankjes voor alle medewerkers (voor en na je shift).

 

<< Terug naar het overzicht