Trefdag 2022: Toegankelijke zorg in Eerstelijnszone Noord-Limburg

Banner_Trefdag2022.png

Onze eerste Trefdag was een groot succes!
Klik hier voor een een terugblik!

button_schrijfjein.jpg button_vragen.jpg


Wat mag je verwachten?

Op donderdag 28 april 2022 organiseert Eerstelijnszone Noord-Limburg haar eerste Trefdag met als thema “Toegankelijke zorg in Eerstelijnszone Noord-Limburg”. Vanaf 14.00 uur ben je welkom in GC De Kroon (Nevenplein 1, Bocholt). Het einde is voorzien na het netwerkmoment dat begint om 20.00 uur. Inkom is gratis, inschrijven is wel verplicht!

Deze Trefdag biedt je als zorg- en welzijnsprofessional een unieke kans om je kennis over de dienstverlening in onze regio te verruimen. Je ontmoet hierbij niet alleen ‘oude bekenden’, maar ook nieuwe personen waarmee je mogelijk een samenwerking kan aangaan.Het thema is voor deze eerste editie ‘toegankelijke zorg’. Door het ontmoeten van de personen die werkzaam zijn in die vele verschillende organisaties en voorzieningen, werken we ook voor ons als professionals een belangrijke drempel weg. Zo kan je na onze Trefdag personen met een zorg- en ondersteuningsnood nog beter de weg wijzen naar de meest geschikte zorg- en dienstverlening. Kom dus zeker langs!
 

Voor wie? 

(Zorg- en welzijns-) professionals binnen onze regio in Noord-Limburg (Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt).

Accreditering wordt aangevraagd voor huisartsen, apothekers, kinesitherapeuten, verpleegkundigen.
 

Wat staat er op het programma?

14.00 uur tot 17.45 uur - markthal
 

Vanaf 14.00 uur ben je doorlopend welkom op onze markthal met standen van interessante partners. Zij stellen je graag hun werking en good practice(s) voor! 

De volledige lijst van standhouders vind je hier.
 
15.00 uur tot 17.45 uur - workshops
 

Van 15.00 uur tot 17.45 uur organiseren we doorlopend drie workshops, die telkens te maken hebben met het thema toegankelijke zorg. Je hoeft dus geen enkele workshop te missen! Elke workshop duurt 45 minuten. Je mag je voor meerdere workshops inschrijven.

Wil je een workshop volgen? Kies dan ook meteen het tijdstip bij inschrijving. Haast je, want vol is vol!
 

Deze drie workshops kan je volgen:

Workshop 1: Welzijnsregio Noord-Limburg
 

Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO), zonder omwegen bij de juiste hulp.

Een kijk achter de schermen van GBO Noord-Limburg met praktische tips om toegankelijkheid te vergroten en onderbescherming tegen te gaan.

Door Valérie Moonen, Welzijnsregio Noord-Limburg

 

Workshop 2: De Voorzorg - Limburg 
 

Toegankelijkheid: (g)een holle slogan?! Hoe toegankelijk is onze eerstelijnszone? Hoe maken we hier samen werk van?

In deze workshop gaan we samen na wat toegankelijkheid inhoudt, welke dimensies er zijn en hoe deze zich vertalen in cijfers die voorhanden zijn in onze eerstelijnszone. We gaan participatief in kleine groepjes na hoe we samen grip kunnen krijgen op toegankelijkheid specifiek voor onze eerstelijnszone en hoe we vinger aan de pols kunnen houden om onze zorg zo toegankelijk mogelijk te houden.

Door Ilse Weeghmans, De Voorzorg - Limburg

 

Workshop 3: ZOPP vzw - Limburg
 

De kracht van zelfhulpgroepen.

Hoe ziet het zelfhulplandschap eruit? Wat is het verschil tussen formele en informele zorg? Wat zijn zelfhulpgroepen precies en wat is nu de meerwaarde ervan? Enkele zelfhulpgroepen uit de regio stellen zich voor, samen met ZOPP vzw - Limburg die patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen in Limburg ondersteunt en begeleidt.

Door Iris Bellings, ZOPP vzw - Limburg en zelfhulpgroepen uit de regio. 
 

17.45 - 18.30 uur: broodjes
18.30 uur: inleidend voorwoord door Eerstelijnszone Noord-Limburg en Gemeentebestuur Bocholt
19.00 uur - 20.00 uur: inspiratiesessie met prof. Ronny Bruffaerts (KU Leuven)
 

Onderwerp: Zijn we goed bezig met de "Geestelijke Gezondheid" in Noord-Limburg?

Lezing door professor Bruffaerts over hoe het "Public Health perspectief" kan dienen als leidraad bij de hervormingen in de geestelijke gezondheidszorg. Vertrekkend vanuit de vaststelling dat enkele hardnekkige mythes ons denken en doen over geestelijke gezondheidszorg bepalen, pleit prof. Bruffaerts voor een hervormde GGZ die wetenschappelijk onderbouwd is en zo optimaal kan worden georganiseerd voor mens én maatschappij. 
 

20.00 uur: netwerkmoment met een drankje

Het aantal plaatsen voor onze workshops is beperkt, dus haast je om in te schrijven!
 

Waar en wanneer?

GC De Kroon, Bocholt
Nevenplein 1, 3950 Bocholt

Dit evenement vindt plaats op donderdag 28 april 2022. Ontvangst is voorzien vanaf 14.00 uur. Het is mogelijk om ook voor elk onderdeel van deze Trefdag apart in te schrijven. 
 

Deelname

Dit evenement is gratis toegankelijk, maar vooraf inschrijven is verplicht. Klik op de knop 'Schrijf je in' boven- of onderaan deze pagina. Je inschrijving is pas definitief NA bevestiging van ons via mail. 
Inschrijven kan tot en met zondag 24 april 2022.

* Tijdens de Trefdag zullen foto’s worden gemaakt. De fotograaf beperkt zich zoveel mogelijk tot overzichtsfoto’s en sfeerbeelden. Voor dit soort beeldmateriaal gaat de Eerstelijnszone uit van uw impliciete toestemming, zowel voor het maken als voor de publicatie in communicatie over de activiteiten van de Eerstelijnszone, onder andere in de nieuwsbrief, op de website en op de sociale mediakanalen. Voor foto’s waarin u het hoofdonderwerp bent, waarbij je poseert of waarbij één of enkele personen worden uitgelicht, zal toestemming worden gevraagd, zowel voor het maken als voor het publiceren.
 

Meer info?

Stuur ons gerust een mailtje!
 

De inschrijvingen zijn afgerond!

button_schrijfjein.jpg button_vragen.jpg