Trots op je job in de zorg? Deel het met een selfie op Dag van de Zorg!

  • 16 maart 2021

De Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer roept de mensen in de zorg massaal op om op zondag 21 maart, De Dag van de Zorg, een selfie te trekken en op social media te posten met de hashtag #ikgaervoor. Laat iedereen zien waarom een job in de zorg- en welzijnssector de moeite waard is.

Iedere dag opnieuw het beste van jezelf geven, jezelf wegcijferen om anderen te helpen, gaan voor de kwaliteit van de zorg … met een job of een studie in de zorg- en welzijnssector mag je trots zijn op jezelf. Vandaag nog meer dan anders! Dankzij de inzet van de hele sector, maken jullie het verschil voor anderen.

De voorbije maanden waren hard. Gelukkig hebben we allemaal onze eigen drijfveren om ons voor de volle 100% te blijven inzetten. De ene doet het misschien voor het specifieke geluk van iemand uit z’n directe omgeving. De andere voor die ene patiënt wiens verhaal hem extra raakt. Iedereen heeft een eigen missie. Een eigen “daar doe ik het voor”!
 
Die uitzonderlijke motivatie verdient extra aandacht. Want niemand kan beter laten zien hoe bijzonder de zorg- en welzijnssector is, dan diegene die er werken of stage lopen. In het kader van de jaarlijkse campagne “ik ga ervoor”, waarmee we jongeren willen warm maken voor een job in de zorg, hebben we daarom jullie hulp nodig.