Tweede dosis AstraZeneca vervroegen voor het vaccinatiecentrum van Wetteren en Wachtebeke

  • 1 juli 2021

Heb je een afspraak voor een tweede prik met AstraZeneca twaalf weken na je eerste prik? Dan kan je op deze manier je afspraak vervroegen. Onze vaccinatiecentra hebben hiervoor nieuwe vrije momenten.

 

 

Hoe doe je dat? 

  • Je zoekt je mail met de bevestiging van je tweede afspraak.
  • Klik in die mail op ‘afspraak annuleren’.
  • Annuleer je afspraak in het systeem.
  • Je kan op twee manieren een nieuwe afspraak maken: ofwel gebruik je in het systeem de knop ‘boek je afspraak opnieuw in’; ofwel open je de annulatiemail en klik je daar op ‘nieuwe afspraak maken’.
  • Je kiest een moment op een dag dat jouw vaccinatiecentrum met AstraZeneca vaccineert. Dat moment moet tussen de 51 en en 89 dagen na je eerste dosis vallen. De juiste periode wordt aangegeven in de agenda. Passen de nieuwe momenten niet? Geen zorgen, je kan je originele afspraak herboeken. 
  • Je bevestigt je afspraak (je noteert het best ook) en je krijgt een bevestiging per e-mail. 

Zie je deze stappen graag eens voor je?

Dan kan je hier het stappenplan raadplegen: pdf bestandStappenplan: Tweede afspraak AZ verplaatsen naar 8 weken (524 kB)

Ondervind je problemen bij één van deze stappen? Vind je je bevestigingsmail niet meer of ontving je geen bevestigingsmail?

Dan kan je uiteraard terecht bij het lokale callcenter (0800 988 98). Dit is hetzelfde nummer als op je uitnodigingsbrief. Hou er wel rekening mee dat het soms erg druk is in het callcenter. Blijf dus geduldig en bel op een later moment nog eens terug. Er zijn voldoende momenten vrij gemaakt!

Waarom kwam de tweede prik pas na 12 weken?

De intervaltijd van 12 weken zorgde ervoor dat er sneller meer mensen een eerste prik konden krijgen. Intussen kreeg al meer dan 60% van onze bevolking een eerste prik. Wij hebben nu voldoende vaccins van AstraZeneca ter beschikking om die tweede prik te vervroegen. Nu zetten we dus maximaal in op volledige bescherming.

Voor Eerstelijnszone Scheldekracht gaat het om 5.000 personen in het vaccinatiecentrum in Wetteren en 3.500 personen in het vaccinatiecentrum in Wachtebeke. Zij krijgen nu de kans hun tweede dosis met maximaal vier weken te vervroegen. Dit geldt niet alleen voor de risicopatiënten, maar voor iedereen binnen deze groep!  Voor wie de tweede prik na 12 weken toch beter past in functie van bijvoorbeeld een reeds geplande vakantie, kan nog steeds op deze vastgelegde afspraak komen.

Enkel voor AstraZeneca

De mogelijkheid tot vervroegen geldt enkel voor het AstraZeneca vaccin. De tweede prik van Pfizer kan niet worden vervroegd.

Op zoek naar meer info?

Klik hier voor het artikel op laatjevaccineren.be.