Uitleg over Covid-19 op maat

  • 9 april 2020

Het is niet evident om een situatie zoals deze duidelijk te communiceren. Zeker niet naar de kwetsbare personen in onze samenleving.

 

Vesta VZW maakte een handleiding "Corona Op Maat" (inspiratie werd gehaald van SAM vzw) om de situatie uit te leggen op een laagdrempelige manier.

pdf bestand20-03-20 Corona infoboekje.pdf (1.17 MB)

Als vervolg op het infoboekje maakten onze collega's affiches. Deze zijn gebruiksklaar, en kunnen een hulp zijn in het groepsgebeuren. https://vestavzw.be/ons-aanbod/versta-het-/corona/

 

Brochure met informatie over corona voor mensen met een verstandelijke beperking. U aangeboden door Sig.

https://www.sig-net.be/uploads/covers_publicaties/coronavirus_info_door_en_voor_personen_met_een_verstandelijke_beperking.pdf

 

Indien u anderstalige cliënten/patiënten hebt, kan u via onderstaande link Covid-19 informatie terugvinden in verschillende talen.

https://www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

 

Begrip voor de maatregels zoals social distancing is voor mensen met dementie moeilijk vatbaar, de thuiszorg die voor ondersteuning bood is opeens terug geschroefd of jijzelf als naaste kan niet de hulp bieden die je wil bieden aan de persoon met dementie omdat jij je aan het bezoek verbod moet houden.

De zorgverleners met hun goede zorgen zoeken ook naar oplossingen en alternatieven om toch nog die goede zorg te kunnen bieden, maar de obstakels zijn niet te min.

 

Via de webpagina van Expertisecentrum voor Dementie Meander:  “Coronavirus en dementie” bieden ze wekelijks nieuwe updates aan om mensen bij te staan.

 

Je vindt er o.a. getuigenissen terug van hulpverleners, maar ook mantelzorgers van personen met dementie terug. Hier enkele voorbeelden:

 

En vervolgens worden er ook adviezen, richtlijnen en inspirationele voorbeelden gedeeld zoals:

Als jullie regionale partner trachten ze u mee de vinger aan de pols te houden en mensen via informatie, advies en een digitaal en telefonisch oor ondersteuning te bieden.

 

Deze informatie kregen wij in onze algemene mailbox van eerstelijnszones van het Waasland. Indien u aanvullende informatie heeft of vragen, laat het gerust weten op elzwaasland@gmail.com.