Uitnodiging 2-delige webinarreeks “Ouderenmis(be)handeling”

Datum:
Locatie: Digitaal
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Naar aanleiding van de Week van de Ouderen organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over ouderenmis(be)handeling.

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat bijna 1 op 6 van de ouderen slachtoffer is van één of andere vormen van geweld. Volgens het Europese AVOW-onderzoek (2010) blijkt dat 1 op 3 van de Belgische vrouwen ouder dan 60 jaar aangeeft slachtoffer te zijn van geweld. Dit zijn hoge cijfers, dus het thema onder de aandacht brengen, blijft broodnodig. Daarom organiseert VLOCO deze twee bijscholingsmomenten voor professionelen.

In de voormiddag geven we een inleiding op het thema ouderenmis(be)handeling voor professionelen die het thema beter willen leren kennen én op zoek zijn naar concrete tips om ermee aan de slag te gaan.

 's Middags gaan we dieper in op het thema "Geheimhoudingsplicht bij ouderenmis(be)handeling". Spreker is Nele Desmet, juriste van tZitemzo. Haar uiteenzetting zoomt in op de inhoud van geheimhoudingsplichten zoals de discretieplicht en het (medisch) beroepsgeheim. Welke uitzonderingen maken het mogelijk om vertrouwelijke info van (onbekwame) patiënten en cliënten te delen met derden? Er wordt stilgestaan bij de noodtoestand, de meldingsplicht, de uitwisseling van vertrouwelijke informatie in het kader van het gedeeld beroepsgeheime, enz.

Geïnteresseerden kunnen inschrijven voor één dagdeel of voor twee dagdelen.

Kostprijs: €50/dagdeel/deelnemer inclusief het e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!", Politeia (2019).

 Meer info en mogelijkheid om in te schrijven vindt u in deze uitnodiging: pdf bestandUitnodiging webinars nov 2021.pdf (2.47 MB) of via de website van VLOCO