Vaccinatiecentrum ZORA blijft in de AED Studios in Lint

  • 7 oktober 2021

De kogel is door de kerk! Het vaccinatiecentrum in de AED Studios sluit toch niet op 15 oktober.

Ondertussen werd immers duidelijk dat alle 65+ers een extra prik of boosterprik krijgen. Dat gaat over heel wat inwoners uit Mortsel, Boechout, Edegem, Lint, Kontich en Hove en de AED Studios blijven de beste plek om die logistieke uitdaging aan te gaan. Zo zullen er dit jaar nog 18.000 65+ers gevaccineerd worden. Ook de kinderen die in de laatste maanden van 2021 nog 12 jaar worden, zullen hun eerste en tweede prik in de AED Studios krijgen. Zij moeten dus niet naar de Sint-Jozefcampus in Mortsel, zoals de eerdere planning was. 

In de AED Studios blijven heeft een aantal voordelen: De inwoners kennen het centrum en de weg ernaartoe. Een verhuis naar een andere locatie zou een grote logistieke operatie betekenen met bijkomende kosten. In de AED Studios kan, vanaf begin november tot het einde van het jaar, op vaste dagen geprikt worden.

Het vaccinatiecentrum neemt een korte pauze van 15 oktober tot en met 1 november. Tijdens deze twee weken zal het vaccinatiecentrum van de grote studio naar de foyer verhuizen, die zich in hetzelfde gebouw bevindt. Vanaf 2 november zullen in de foyer drie priklijnen worden opgezet. De inwoners zullen geprikt worden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, doorlopend van 9 uur tot 17 uur, en dat tot het einde van het jaar, met een korte uitloop in januari. 12-jarigen kunnen hun prikje krijgen in de herfstvakantie.

  • 85+ers en risicopatiënten krijgen een extra prik om hun basisimmuniteit op niveau te brengen. Deze kan vanaf 4 weken na het laatste vaccin geprikt worden.
  • 65+ers krijgen een ‘booster’ (herinneringsprik) om hun immuniteit op te krikken. Deze booster prik kan gezet worden na 4 maanden voor AstraZeneca en Johnson & Johnson en 6 maanden na de laatste Pfizer- of Modernaprik.

Op dit moment wordt alles in gereedheid gebracht om de uitnodigingen te versturen. Het is dus normaal dat je nog geen uitnodiging kreeg. Gelieve niet onnodig naar het callcenter te bellen.

Denk zeker aan het volgende als je naar je afspraak komt:

  • Bevestig je afspraak. Meer informatie vind je op je uitnodigingsbrief en op de informatiepagina van vaccinatiecentrum ZORA.
  • Respecteer niet alleen de dag, maar ook het uur van je afspraak. Alleen zo kunnen we efficiënt prikken!
  • Breng samen met je uitnodiging en elektronische identiteitskaart, ook zeker je vaccinatiekaartje mee.

 

Inwoners van Borsbeek kunnen voor hun vaccinatie terecht in het vaccinatiedorp in Park Spoor Oost in AntwerpenKlik hier voor meer informatie.

Algemene informatie over de vaccinatie tegen COVID-19 vind je terug op laatjevaccineren.be

Het test- en triagecentrum van onze eerstelijnszone blijft behouden in het Sint-Jozefkliniek in Mortsel.