Vaccinatiecentra

Naar 1 Vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone

Alle 65-plussers van de 6 gemeenten uit onze eerstelijnszone worden voor dit boostervaccin verwacht in vaccinatiecentrum Herzele. Sinds september vinden daar ook alle prikken plaats voor jongeren (12j), 2de kansers en voor personen met een verminderde immuniteit.

Voor mensen die vervoersproblemen zouden hebben zijn er oplossingen voorzien zodat iedereen in Herzele geraakt. Wie daarbij hulp nodig heeft, kan terecht bij het callcenter.

Het vaccinatiecentrum Herzele bevindt zich in het oud WZC Ter Leen, Kloosterstraat 42 te 9550 Herzele. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Vind jij de Vax ook de Max?

Nu de locaties van de vaccinatiecentra voor de inwoners van Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Lierde, Brakel en Zottegem gekend zijn, is het alle hens aan dek om deze operationeel te maken tegen midden februari. Het is een grote logistieke operatie waar de voorbereidingen al op hoge snelheid van start zijn gegaan.

Ook jij kan misschien je steentje bijdragen in het vaccinatieproces!

We zoeken hiervoor mensen met verschillende profielen: administratief, logistiek, medisch,...

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft vandaag beslist over de organisatie en preciseringen van de boostervaccinatie van alle personen van 65 jaar en ouder in de komende maanden. Deze vaccinatie zal plaatsvinden minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens  6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin.  De boostervaccinatie zal altijd gebeuren met een mRNA vaccin.

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit élke dag. Volg je de cijfers graag op de voet? De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.

In januari start België met de vaccinatie tegen het coronavirus. Als professional krijg je ongetwijfeld van burgers vragen over de COVID-vaccinatie of zit je zelf nog met vragen.

We bieden een handig en uitgebreid overzicht met communicatiemateriaal voor onder andere de brede bevolking, specifiek voor kwetsbare doelgroepen en anderstaligen

Daarnaast voorzien we materiaal voor professionals om te verspreiden in hun dienst of organisatie. 

Klik hier voor algemeen communicatiemateriaal inzake COVID-19 los van de info rond vaccineren.

Zorg en Gezondheid organiseert voortaan wekelijks een webinar over vaccinatie(centra)?

Meer info vindt u telkens via

www.laatjevaccineren.be/lokale-besturen-en-zorgraden-opstart-vaccinatiecentra.