Vandaag start de Europese vaccinatieweek!

  • 26 april 2021

De COVID-19-pandemie doet ons beseffen hoe cruciaal vaccinaties zijn. De Europese Vaccinatieweek loopt van 26 april tot en met 2 mei 2021. En is dé gelegenheid om het belang van de basisvaccinaties te onderstrepen. Deel daarom zeker deze campagne!

De campagne

Zoals elk jaar is de laatste week van april de Europese vaccinatieweek, een week waar we traditioneel aandacht vragen voor het belang van vaccinatie.

Ook dit jaar, dat uiteraard volledig in het teken staat van de vaccinatie tegen COVID-19, grijpt de Vlaamse overheid deze week aan om extra campagne te voeren. De hele week is een radiospot te horen op de verschillende Vlaamse radiozenders om mensen die het nog niet begrepen zouden hebben, nog eens attent te maken op het levensreddende belang van vaccinatie.

Klik hier voor meer materiaal om de campagne mee te verspreiden.

Tijdig starten blijft belangrijk

Het is belangrijk de vaccinaties tijdig te starten, zodat baby’s zo snel mogelijk hun weerstand kunnen opbouwen tegen de ziektes waartegen ze gevaccineerd worden. Wat zeker niet wenselijk is, is dat de huidige corona-pandemie het risico verhoogt op uitbraken van vaccineerbare infectieziekten, zoals mazelen. Deze basisvaccinaties worden gratis aangeboden.

Meer informatie over de vaccinaties?

Op laatjevaccineren.be kan je niet alleen informatie terugvinden over het vaccin tegen COVID-19, maar ook informatie over andere (basis)vaccinaties. Klik hier voor het uitgebreidere artikel op laatjevaccineren.be.