Verpleegkundigen In de HuisartsenPraktijk (VIHP)

  • 23 april 2021

Het stijgend aantal mensen met chronische ziekten en complexe ondersteuningsnoden vergroot de druk op de huisartsenpraktijk. Deze druk kan opgevangen worden door in te zetten op ‘geïntegreerde zorg’. Dat is zorg die de patiënt centraal stelt en in samenwerking met andere diensten garandeert dat patiënten een continuüm ervaren van zowel preventieve, curatieve als palliatieve zorg.

Van hieruit rijst de vraag hoe je jouw huisartsenpraktijk kan organiseren om geïntegreerde zorg te bieden. Samenwerken met een verpleegkundige in de huisartsenpraktijk (VIHP) kan hier aan bijdragen.

 

Een pagina met veelgestelde vragen met antwoorden

Maar wat is een VIHP? Wat is de meerwaarde voor uw patiënten? En hoe kunt u deze samenwerking best organiseren? In de nieuwe ‘VIHP-FAQ’ van Domus Medica vindt u alle antwoorden.

Infosessies

In september kan een nieuwe lichting verpleegkundigen starten met het postgraduaat Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Verpleegkundigen die hierover meer informatie wensen, kunnen zich inschrijven voor de online infosessie van de Universiteit Antwerpen of de Arteveldehogeschool deze zaterdag.