Video's voor de patiënt - burger

  • 13 november 2020

Om zorgverstrekkers en de burger te ondersteunen, hebben Vivel (Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn) en éénlijn.be op vraag van het VPP (Vlaams Patiënten Platform) vijf korte video’s gemaakt die een aantal vragen beantwoorden waarmee vele patiënten en cliënten te maken krijgen.

In deze video zie je hoe je je aanmeldt op MijnGezondheid.be. Ook tonen we hoe je gegevens beschermd zijn en wie toegang heeft.

We tonen in deze video niet alleen waar je je persoonlijke testresultaten vindt, ook die van je kind, of van een persoon wie je mantelzorger bent komen aan bod. En omdat er zoveel fake news over Corona de ronde gaat, geven we graag mee welke websites je met een gerust hart kan bezoeken.

  • Volmacht voor je medische gegevens: Wat is een mandaat of volmacht?  Meerdere online platformen, verschillende volmachten? Hoe registreer ik een volmacht voor mijn kind of als mantelzorger? 

Medische gegevens zijn beschermd. Als mantelzorger of ouder heb je een volmacht nodig om de gegevens van iemand anders te raadplegen.

Brussels Gezondheidsnetwerk en Vitalink.

Nexushealth (UZ Leuven) en CoZo

Met zorg op afstand is het gebruik van het elektronisch voorschrift enorm gestegen. En daardoor ook de vragen over Mijn Gezondheidssamenvatting. Wat is dat? Waar vind ik mijn gedeeld medicatieschema? Waar download ik mijn elektronische voorschriften? En waar vind ik mijn ziekenhuisgegevens en laboresultaten? Ontdek het allemaal in deze video.

 

Meer informatie over de video’s vind je op deze website.

Video’s meteen bekijken? Ga naar het éénlijn You Tube kanaal.