Waar kan ik mij laten testen op Covid-19?

  • 28 juni 2022

Wanneer het aantal besmettingen terug de hoogte ingaat, zal er opnieuw ook meer vraag zijn naar testen. Zelftesten zijn altijd een optie, maar indien je liever een PCR-test laat afnemen, kan je daarvoor op verschillende plaatsen terecht.

 

Een huisarts kan eventueel een test afnemen, maar wanneer de cijfers teveel toenemen, dan is dit niet altijd mogelijk wegens tijdsgebrek. Daarom worden er ook alternatieven aangeboden waar u terecht kan.

Via deze link kan u kijken bij welke apothekers u terecht kan voor een PCR-test.

In de eerstelijnszone van Pajottenland zijn geen ziekenhuizen, maar u kan zich eventueel ook laten testen in het OLV Aalst, OLV Asse of in St Maria Halle. Opgelet: in de ziekenhuizen van OLV Ninove of Geraardsbergen kan u enkel getest worden op voorwaarde dat je daar een ingreep, onderzoek of opname moet ondergaan.

Testen kan ook in het Labo Medina op de A. Gossetlaan 50 in Groot-BIjgaarden (02 463 25 15). In het Medinalabo op de Ninoofsesteenweg kan je momenteel enkel terecht voor bloedafnames.

Medisch Centrum Ternat (Kerkstraat 48 in Sint-Katharina-Lombeek) - 0477/91.28.63

Het testcentrum in Eizeringen is momenteel gesloten (maar afhankelijk van de cijfers kan dit terug opgestart worden indien de noodzaak zich aandient).

Voor al deze plaatsen geldt dat u best vooraf even contact opneemt om te kijken of u daar nog steeds terecht kan en om een afspraak te maken.