Wanneer en waar testen op Covid-19?

  • 12 november 2021

Wanneer moet ik mij laten testen op Covid-19? Hoe en waar kan je je laten testen? Krijg je veel dergelijke vragen van cliënten/patiënten of zie je zelf door de bomen het bos niet meer? Raadpleeg dan de overzichtspagina van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hier kan je steeds de actuele informatie terugvinden.

Bij milde symptomen o.a. hoesten, koorts, keelpijn, hoofdpijn, smaak-of reukverlies kunt u een zelfevaluatie doen. Bij milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen bij een testcentrum, labo of apotheker (met een link naar apotheek.be met de lijst van apotheken die snelle antigeentests (RAT) afnemen). 

Heb je ergere symptomen of bent u een risicopersoon (bv. zwangere vrouwen, mensen met diabetes, hart-nier, lever- of longziekten, kankerpatiënten, enz)? Neem dan contact op met uw huisarts. Indien de huisarts een test voorschrijft kan je met de code een afspraak maken in een testcentrum in de buurt via Maak een afspraak in een testcentrum.