Wat doet ELZ Scheldekracht voor de Oekraïense vluchtelingen?

Als eerstelijnszone nemen wij onze rol als netwerkorganisatie ook op binnen de vluchtelingencrisis. De voorbije periode werd reeds ingezet op overleg en afstemming tussen de betrokken actoren,  o.a. met de lokale besturen, gezondheidsactoren (huisartsen, verpleegkundigen, apothekers, …) en welzijnsactoren (GBO, GGZ-actoren, CAW, K&G, 1G1P, OCMW, …) in de regio. 

De coördinatoren van GBO Scheldekracht (Linde Van Pee en Lieselot Heyman) volgen de verdere organisatie op. Alsook wordt de medische screening binnen onze eerstelijnsone opgenomen door de lokale huisartsen.

Heeft u vragen of beschikt u nog over een specifiek aanbod voor deze doelgroep, dan horen we het graag via info@elzscheldekracht.be. Ook bijkomende zorg-en welzijnsnoden uit de praktijkervaring blijven bijzonder welkom!  

Interessante documenten/links

Overzicht zorgaanbod voor Oekraïense vluchtelingen

Het OCMW, de ziekenfondsen, CAW, 1 gezin 1 plan en ROEKA bieden een aanbod aan Oekraïense ontheemden en hulp- en zorgverleners die in aanraking komen met Oekraïense ontheemden. Meer informatie kan u terugvinden in korte video’s waarvan de linken onder de namen zitten.

Bekijk ook zeker dit schematisch overzicht van het aanbod.

Bekijk ook het aanbod van CAW omtrent welzijnsinitiatieven: pdf bestandAanbod CAW vluchtelingencrisis (100 kB)