We afstevenen op een vaccinatiegraad van 80% van de zorgprofessionals uit de eerste lijn! (info voor en over liaisons)

  • 5 april 2021

De liaisons of contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor vragen van hun (cluster) beroepsgroep en om te signaleren indien een naam van een zorgverlener zou ontbreken op de lijst en deze dus uitgenodigd moet worden voor vaccinatie.

Wist je dat...

In totaal werden meer dan 230.000 Zorgprofessionals eerstelijn voor prioritaire vaccinatie in kaart gebracht.  Bijna 150.000 hiervan werden aangeleverd door werkgevers en vertegenwoordigers van de beroepsgroepen. Meer dan 300 liaisons hebben het verhaal afgewerkt door nog 2.500 zorgprofessionals, die we gemist hadden, op te vissen. 

Ondertussen zijn er al meer dan 170.000 onder hen gevaccineerd. Projecties leren ons dat we afstevenen op een vaccinatiegraad van 80% van de zorgprofessionals uit de eerste lijn. Mission accomplished!

‘Ik sta op de lijst maar ben nog niet uitgenodigd’

Misschien zijn er onder jouw collega’s ook nog zorgverleners die op de lijst staan maar nog geen uitnodiging ontvingen. Ze moeten nog even geduld hebben.  Op 22 maart hebben we nog 10.000 zorgverleners opgeladen in de Vaccinatiecode database.  De meesten hiervan werden deze week uitgenodigd en nog ongeveer 1.500 zorgprofessionals zullen pas volgende week worden uitgenodigd.