Webinar- vaccinatie in ouderenzorgvoorzieningen 21+22dec

  • 18 december 2020

Geachte directie,
Geachte CRA en medisch verantwoordelijke,

In januari start de vaccinatie tegen COVID-19 in de woonzorgcentra. Bewoners en personeel van woonzorgcentra, en mogelijk ook van verbonden of fysiek aangrenzende ouderenzorgvoorzieningen, krijgen als eerste de kans om zich te laten vaccineren. 

Om op heel wat van uw vragen al een antwoord te geven en om uw medewerkers te motiveren om zich te laten vaccineren, organiseert Zorg en Gezondheid twee webinars, op 21 en 22 december. Er is een webinar voor u en een aparte webinar voor uw medewerkers. Experten zoals prof. Pierre van Damme en uit ons agentschap delen er met u hun info en kennis over de vaccins en hoe de vaccinatie zal verlopen.

Schrijf u in via onze website. U zal op deze pagina ook de webinars kunnen volgen en ze achteraf kunnen herbekijken.

Nodig ook al uw medewerkers uit om deel te nemen aan het tweede webinar. Spreek hen er over aan, doe bij hen een warme oproep het webinar te volgen of achteraf te bekijken en mail hen het tweede deel van deze uitnodiging door. Hun vaccinatie is heel belangrijk, voor hun eigen gezondheid, die van hun naasten en van de personen voor wie ze zorg dragen in uw ouderenzorgvoorziening.

 

  1. Maandag 21 december 2020 – Webinar over COVID-vaccinatie voor uitbaters, bestuurders, directies en medisch verantwoordelijken van de ouderenzorgvoorzieningen en voor de vaccinatoren (CRA’s/arbeidsartsen).

Voor wie?

  • Voor bestuurders en directies
  • Voor de coördinerend en raadgevend artsen (CRA’s)
  • Voor de medisch verantwoordelijken en arbeidsartsen van de woonzorgcentra en andere ouderenzorgvoorzieningen in Vlaanderen

Op het programma:

In dit webinar laten we de specialisten aan het woord over de eigenschappen en de veiligheid van het Pfizer-BioNTech-vaccin en de algemene principes van vaccinatie. We gaan ook dieper in op de praktische kant van de voorbereiding en organisatie van de vaccinatie in de ouderenzorgvoorziening.

Het volledige programma op onze website

Door het wellicht grote aantal deelnemers, kan u tijdens het webinar geen vragen stellen. We gaan wel in op heel wat vragen die we intussen al ontvangen hebben en u kan ons achteraf uw bijkomende vragen bezorgen.

Wanneer?

Maandag 21 december 2020, van 17.00 tot 19.00 uur.

Inschrijven

Het webinar is live en achteraf te bekijken via onze website https://www.laatjevaccineren.be/webinar-vaccinatie-in-wzc.

 

  1. Dinsdag 22 december 2020 – Webinar over COVID-vaccinatie voor alle medewerkers van ouderenzorgvoorzieningen

Voor wie?

Alle medewerkers van woonzorgcentra en andere ouderenzorgvoorzieningen, zowel zorg- en verpleegkundigen als poetshulp, onderhouds- en keukenpersoneel, administratief personeel, ergo- en kinesitherapeuten, animatoren en reactivatie-personeel, logistieke medewerkers, geregistreerde vrijwilligers, stagiairs, ...

 Op het programma:

In dit webinar richten we ons speciaal naar iedereen die werkt in een ouderenzorgvoorziening. De specialisten leggen helder uit wat het vaccin is dat zal worden toegediend, hoe het is ontwikkeld en hoe je erop kan vertrouwen dat het veilig is. En waarom is het zo belangrijk dat jij je laat vaccineren om jezelf en anderen te beschermen?

Het volledige programma op onze website

Wanneer?

Dinsdag 22 december 2020, van 14.00 tot 15.00 uur.

Inschrijven

Het webinar is live en achteraf te bekijken via onze website https://www.laatjevaccineren.be/webinar-vaccinatie-in-wzc.

 

Het agentschap informeert u de volgende dagen en weken op regelmatige tijdstippen over het verloop van de coronavaccinatie in ouderenzorgvoorzieningen.

Op de website https://www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie vindt u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over COVID-19-vaccins. Deze themawebsite wordt continu aangevuld met bijkomende informatie en met campagnematerialen waarmee u op uw beurt vragen of bezorgdheden van bewoners, familie of personeel kunt beantwoorden.

 

Vlaamse overheid

AGENTSCHAP ZORG & GEZONDHEID

E covac@vlaanderen.be

Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 Brussel
www.zorg-en-gezondheid.be

@ZorgVlaanderen