Week van de Diëtist (15-21/03) 'Ondervoeding: Zwaar Onderschat'

  • 15 maart 2021

De Week van de Diëtist is een initiatief van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD). Van 15-21 maart 2021 zetten de diëtisten in het hele land de kennis en de veelzijdigheid van het beroep in de kijker. Daarbij is het de bedoeling om de drempel voor de patiënt naar een erkend diëtist weg te nemen. Hun kennis, coachingsskills en persoonlijke begeleiding, bij het geven van evidence based voedings- en leefstijl advies, zijn slechts enkele troeven waarmee we ze zich als erkend diëtist onderscheiden. De patiënten kunnen rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies.

De campagne is bedoeld om te wijzen op het breed voorkomen van ondervoeding/malnutritie en de gevolgen, het belang van opsporen en het behandelen ervan. Het streven naar een optimale voedingstoestand is een belangrijk onderdeel van de behandeling en herstel bij ziekte, maar ook voor het behoud van een goede gezondheid. De COVID-19 pandemie maakte schrijnend duidelijk dat ondervoeding en malnutritie belangrijke risicofactoren zijn voor een ernstiger verloop van de ziekte en een hoger risico op vertraagd herstel en overlijden.

Tijdens de WvdD willen ze tevens duidelijk maken dat de diëtist opgeleid is om betrouwbaar advies te geven over voeding en een gezonde, haalbare, aangepaste leefstijl. En dat voor elke leeftijd en in elke situatie.

Acties

Diëtisten krijgen tijdens de Week van de Diëtist de kans om acties op poten te zetten om zichzelf zo meer bekend te maken bij het grote publiek en hun expertise te delen.

Webinars

In het thema van dit jaar 'malnutritie' worden er in deze week twee gratis webinars gegeven vanuit en voor onze eerstelijnszone. Een algemeen voor zorgverleners, de andere over smaaksturing.

Bekijk hieronder het volledige persbericht.

pdf bestandPersbericht WvdD 2021.pdf (328 kB)