Week van de Vrijwilliger - Bedankt Vrijwilligers!

  • 28 februari 2022

Van zaterdag 27 februari tot zondag 7 maart vieren we de Week van de Vrijwilliger 2021. De week waarin we vrijwilligers in de kijker zetten.

Het thema van dit jaar? Dat is vrijwilligers motiveren. Want tijdens de coronacrisis stonden vrijwilligers voor nieuwe uitdagingen zoals coronamaatregelen, digitalisering van vrijwilligerswerk en gewijzigde openingsuren.

Een week om te bedanken

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Voor de eerstelijnszone regio Kortrijk, staan er ook meer dan 1.500 vrijwilligers uit Kuurne, Harelbeke en Kortrijk klaar om de om de handen uit de mouwen te steken in het VAXPO.

Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie.

Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week. Tijdens Dé Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden. Tijdens Dé Week doen we iets terug. Zet daarom jouw vrijwilligers in de bloemetjes en deel jouw vrijwilligersfoto met de hashtag #weekvandevrijwilliger !

Dankwoord vrijwilligers 2021: klik hier

Meer informatie: klik hier