Werelddag Dementie: Schatten in Vlaamse dementiezorg

Datum:
Locatie: Digitaal
Toevoegen aan persoonlijke kalender

‘Schatten in Vlaamse Dementiezorg’

Onder de titel ‘Schatten in Vlaamse Dementiezorg’ organiseren de expertisecentra dementie op 21 september 2021, de internationale Werelddag Dementie, een unieke Ronde van Vlaanderen langs plekken waar zich fijne, soms nog onontdekte initiatieven in de zorg voor mensen met dementie bevinden.

 

werelddag dementie.jpeg

Vele betrokkenen zoals mantelzorgers, familieleden, hulpverleners, gemeentebesturen, zorgvoorzieningen, ziekenhuizen, vrijwilligers, … zijn soms te bescheiden in wat ze doen terwijl hun initiatief rechtstreeks of onrechtstreeks impact heeft op de levenskwaliteit van wie met dementie te maken krijgt. Net daarom willen we voor heel Vlaanderen met negen sleutels die te goed verborgen schatkist openen. Elk expertisecentrum opent een schat in zijn regio.

Ook minister Beke zal van de partij zijn met een focus op de beleidsprioriteiten van de Vlaamse overheid inzake dementie en je mag live reacties verwachten vanuit de Alzheimer Liga en de Vlaamse Ouderenraad. Natuurlijk krijg je als deelnemer ook de gelegenheid om inspiratie op te doen en in gesprek te gaan over wat jou treft in de voorgestelde initiatieven.

‘Schatten in Vlaamse Dementiezorg:’ 21 september 2021, digitaal, maar live van 14 tot 16.15 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via deze link.