Word buddy op FredenFrieda.be

  • 10 december 2020

Via het platform FredenFrieda.be worden mensen die te kampen hebben met eenzaamheid en buddies met elkaar in contact gebracht. De Vlaamse overheid zoekt daarom buddies die het verschil willen maken door een kaartje te sturen, te (video)bellen of op bezoek te gaan bij iemand uit hun buurt.

Hoe werkt het?

Als vrijwilliger laat je je gegevens zoals woonplaats en eventueel specifieke interesses achter op FredenFrieda.be. Het is een veilige website die je privacy respecteert. Je geeft aan of je graag een virtuele Fred of Frieda wil zijn die een kaartje wil sturen, eens bellen of beeldbellen. Of je kan kiezen om een real life buddy te worden: dat betekent dat je, wanneer het veilig kan, eens op bezoek gaat of samen op stap gaat.

Als zorg- of welzijnsorganisatie, zoals een dienst gezinszorg, lokaal dienstencentrum, ouderenvereniging of mantelzorgvereniging, kan je een ‘vacature’ plaatsen om een buddy te vinden voor iemand die graag meer sociaal contact zou hebben. Omdat er met hetzelfde platform gewerkt wordt als helpdehelpers.be, is er een groot gebruiksgemak voor deze zorg- en welzijnsorganisaties. Velen van hen zijn daar immers al op geregistreerd, zij hoeven enkel een extra vakje aan te vinken. Voor andere organisaties is registratie kinderspel.

Meld je vandaag nog aan

Wil je je vanop afstand of live engageren om eenzaamheid tegen te gaan? Word dan vandaag nog een Fred of Frieda.

Je houdt op regelmatige basis virtueel contact. Dat kan bijvoorbeeld met een wekelijks telefoontje om te horen hoe het gaat, door een kaartje te sturen of een leuke video door te sturen via chat, door een mooie tekening te versturen of een lieve brief.

Liever contact met iemand 'in het echt'? Je kan ook als live Fred of Frieda aan de slag gaan, uiteraard wel met respect voor de geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat jij je regelmatig kan vrijmaken om een bezoekje te brengen. Misschien gaan jullie binnenkort samen een kopje koffie drinken of een wandeling maken.

Surf snel naar www.fredenfrieda.be