Word ik als medewerker gevaccineerd?

Eerst en vooral willen we benadrukken dat je veilig aan de slag kan in ons centrum. Er is veel aandacht voor handhygiëne en afstandsregels. Als je onze aanbevelingen volgt zal je je geen hoog risico contacten hebben met bezoekers of andere medewerkers.

 

De toelevering van de vaccins verloopt moeizaam en de huidige vaccins zijn toegewezen aan de medewerkers uit de eerstelijnszorg. Bovendien kunnen we omwille van de wachttijd tussen twee vaccins (bijv. 12w voor Astra Zenica) niet iedereen vaccineren voor hij of zij in onze centra aan de slag kan.

 

We willen echter wel tegemoetkomen aan de vraag om gevaccineerd te worden. Bij de opstart van de shift wordt er gevraagd of je een vaccin wil. Alle vaccins die dan niet worden verbruikt tijdens een shift (omdat er mensen niet komen opdagen bijv.) worden dan verdeeld onder de aanwezige medewerkers. We doen dit volgens leeftijd zodat er een objectief criteria is. De vrijwilligers die tijdens die shift niet kunnen gevaccineerd worden zetten we op een reservelijst. Die mensen roepen we dan opnieuw volgens leeftijd op wanneer we na een andere shift vaccins over hebben.

>> Terug naar overzicht