www.checkjezelf.be: online platform over mentaal welbevinden

  • 28 september 2020

De afgelopen periode heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven gewerkt aan een online platform (toolbox) over mentaal welbevinden én aan een educatief model voor mentaal welbevinden.

 

 

Het online platform www.checkjezelf.be wil Vlamingen van 16 jaar en ouder informeren en activeren om aandacht te besteden aan zijn of haar mentaal welbevinden en zal de huidige website www.fitinjehoofd.be vervangen. Hierbij worden tips, info en oefeningen aangereikt, zodat burgers zorg kunnen dragen voor zichzelf en hun mentaal welbevinden, tijdens deze aanslepende coronaperiode én daarna. Op dit platform worden al een zestal thema’s uitgewerkt: eenzaamheid, angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out. Er wordt nog geen link gelegd naar het educatieve model.

De lancering van www.checkjezelf.be wordt ondersteund door een mediacampagne, die zowel op sociale media (Facebook, Instagram en YouTube) als op online tv-kanalen (VRT, Vier, Vijf, VTM) zal lopen.

Het zou natuurlijk fijn zijn als deze campagne zo veel mogelijk gedeeld wordt. U kunt helpen door de socialmedia-advertenties van de campagne te liken of, beter nog, de post op de facebookpagina van Gezond Leven te delen via het account van uw organisatie. 

De lancering van www.checkjezelf.be is een tussenstap naar de lancering van een meer uitgebreid platform. Op dit uitgebreide platform zal expliciet ruimte voorzien om tools en materialen van andere diensten of organisaties aan te bieden.

Het uitgebreide platform wordt, samen met het educatieve model, gelanceerd begin november. ‘Fit in je Hoofd’ blijft tot dan online.