Zorgband Leie en Schelde gaat op 01/01/2020 van start!

  • 9 december 2019

Zorgband Leie en Schelde is sinds 2018 erkend als een autonome publieke organisatie. De afgelopen maanden werden bergen voorbereidend werk verzet zodat men vanaf 2020 effectief van start kan gaan.

Want vanaf 1 januari 2020 neemt de Zorgband Leie en Schelde de ouderenzorgtaken over van de OCMW besturen van Laarne, Destelbergen, Merelbeke, Nazareth en het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. Door samen de krachten te bundelen ontstaat een sterke zorgorganisatie en wordt de toekomst van de openbare ouderenzorg verzekerd. Men blijft inzetten op kwaliteitsvolle, nabije en betaalbare zorg, waarbij een efficiënte aanpak en schaalvergroting het antwoord biedt op de toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Zorgband Leie en Schelde stelt 840 medewerkers tewerk in één van haar ouderenzorgvoorzieningen. Zowel voor de huidige als de toekomstige medewerkers wenst men een aantrekkelijke werkgever te zijn, door een modern, dynamisch en flexibel personeelsbeleid te voeren.

Concreet bestaat de Zorgband Leie en Schelde uit 5 woonzorgcentra (woonzorgcentrum Hof ten Kouter, Kouterhof, het Lindeken, Wielkine en zorgcentrum Lemberge) met in totaal 572 bedden (inclusief kortverblijf/herstelverblijf), een revalidatiecentrum met 63 bedden, 103 serviceflats/bejaardenwoningen, 3 dagverzorgingscentra (De Dagvlinder, De Triangel en De Boomgaard), 3 dienstencentra (’t Binnenhof, De Reinaert en De Merelaar), een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg voor 143 inwoners te Merelbeke, een dienstenchequebedrijf voor poetshulp aan huis bij 1172 inwoners van Laarne/Destelbergen/Merelbeke en Nazareth, 1 dienst warme maaltijden aan huis in Laarne, klusjesdienst in Merelbeke en Nazareth en een mindermobielendienst in Laarne/Merelbeke en Nazareth.

Op 1 januari 2020 zal de dienstverlening gewoon verderlopen en mogen de gebruikers/bewoners geen hinder ondervinden. 

De hoofdzetel van de Zorgband Leie en Schelde is gevestigd in het Zorgcentrum Lemberge, Salisburylaan 100 te 9820 Merelbeke – tel: 09/272.20.00.  Neem tevens een kijkje op onze gloednieuwe website: www.zorgband.be.

Zorgband Leie en Schelde, Onze zorg stroomt tot bij jou!