Laat je vaccineren

De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. Binnen de zone werd een werkgroep opgericht die de lokale vaccinatie verder zal uitwerken.

Covid-19 vaccinatie

Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen als eerste aan de beurt voor de Covid-19 vaccinatie. Deze zullen gevolgd worden door zorgmedewerkers in ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Algemene informatie en veelgestelde vragen over de vaccinatiecampagne kan geraadpleegd worden via deze webpagina.

Vaccinatieteller

De Vlaamse vaccinatieteller toont elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-vaccin. Momenteel toont de vaccinatieteller cijfers die komen uit het e-loket. op korte termijn zal deze tonen hoeveel vaccinaties in Vlaanderen toegediend en geregistreerd werden in Vaccinnet.

Ga naar Vlaamse vaccinatieteller >

Vaccinatiecentra

Vaccinatiecentra zullen een zeer belangrijke rol spelen tijdens deze campagne. In onze eerstelijnszone zullen de vaccinatiecentra zich in Kasterlee (sporthal Tielenhei) en Grobbendonk (Militair domein) bevinden. Via de webpagina van ‘Laat je vaccineren’ kan u alle informatie rond de vaccinatiecentra terugvinden.

Meer over de vaccinatiecentra >

 

Vragen?

Indien u vragen hebt over de vaccinatiestrategie kan u terecht op het gratis nummer 1700.
Het lokale callcenter dient enkel om mensen verder te helpen die hun afspraak wensen te verzetten en dit online niet kunnen of om mensen met mobiliteitsproblemen verder te helpen.

Na de woonzorgcentra, personeel van de ziekenhuizen en de zorgprofessionals uit de eerstelijn zijn we nu aanbeland aan de risicopatiënten (ondertussen zijn we natuurlijk ook massaal bezig met het vaccinaren van de +65-jarigen, die volop hun uitnodigingen beginnen te ontvangen van oud naar jong).

Sommige mensen lopen vanwege hun medische achtergrond meer risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona. Die risicopatiënten komen onmiddellijk na de 65+’ers aan de beurt voor hun coronavaccinatie. Behoor je tot de groep van risicopatiënten, dan mag je je uitnodiging vanaf midden april tot in mei verwachten. De vaccinatie gebeurt in het vaccinatiecentrum.

Ofwel beland je als risicopatiënt op de lijst, door gegevens vanuit je ziekenfonds, ofwel kan je arts je ook toevoegen op de lijst, als hier natuurlijk voldoende medische reden voor is.

Vanaf 8 april 2021 kan je zelf nakijken of je op de lijst van risicopatiënten staat via www.myhealthviewer.be (inloggen met elektronische identiteitskaart). 
Kan je niet inloggen? Dan kan je jezelf informeren bij je apotheker of ziekenfonds.
Sta je niet op de lijst, maar meen je dat dit wel zou moeten? Dan neem je best contact op met je huisarts.

Voor de uitgebreide informatie rond deze materie, surf je naar deze link. 

Heb je de informatiesessie over de coronavaccinatie in onze regio gemist?
 
Je kan de online sessie hieronder herbekijken.

Contacteer Middenkempen

Eerstelijnszone Middenkempen VZW

Maatschappelijke zetel: Lierseweg 132A, 2200 Herentals

E info@elzmiddenkempen.be

Ondernemingsnummer 0745.376.110

RPR Antwerpen - afdeling Turnhout

 

Zoek zorgverleners in jouw zone

Zelfstandige zorgverstrekkers betrekken in zorgraden

In opdracht van Zorg en Gezondheid voerde de Federatie Vrije Beroepen een onderzoek naar de mogelijkheden en opportuniteiten om zelfstandige zorgverstrekkers te betrekken bij de opstart en werking van de (voorlopige) zorgraden. Het resultaat zijn inzichten, tips en adviezen voor eerstelijnszones om zelfstandige zorgverstrekkers beter te betrekken bij hun zorgraden. Een aantal drempels weerhoudt zelfstandige zorgverleners om meer deel te nemen aan de zorgraden. Nochtans betekent hun deelname een meerwaarde voor de zorgraad en voor de zorgverstrekkers zelf.

In een presentatie bundelen we de inzichten over die drempels en overlopen we de stappen om zorgverstrekkers te betrekken bij een zorgraad, van een analyse van hinderpalen en randvoorwaarden tot uitrollen van ideeën en evaluatie en bijsturing. Daarnaast zijn er ook aanbevelingen voor het aantrekken van zorgverleners, voorbeelden van communicatie en een contactenlijst van de beroepsverenigingen in Vlaanderen.