Laat je vaccineren

De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. Binnen de zone werd een werkgroep opgericht die de lokale vaccinatie verder zal uitwerken.

Covid-19 vaccinatie

Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen als eerste aan de beurt voor de Covid-19 vaccinatie. Deze zullen gevolgd worden door zorgmedewerkers in ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Algemene informatie en veelgestelde vragen over de vaccinatiecampagne kan geraadpleegd worden via deze webpagina.

Vaccinatieteller

De Vlaamse vaccinatieteller toont elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-vaccin. Momenteel toont de vaccinatieteller cijfers die komen uit het e-loket. op korte termijn zal deze tonen hoeveel vaccinaties in Vlaanderen toegediend en geregistreerd werden in Vaccinnet.

Ga naar Vlaamse vaccinatieteller >

Vaccinatiecentra

Vaccinatiecentra zullen een zeer belangrijke rol spelen tijdens deze campagne. In onze eerstelijnszone zullen de vaccinatiecentra zich in Kasterlee (sporthal Tielenhei) en Grobbendonk (Militair domein) bevinden. Via de webpagina van ‘Laat je vaccineren’ kan u alle informatie rond de vaccinatiecentra terugvinden.

Meer over de vaccinatiecentra >

Oproep tot vrijwilligers

Om de Covid-vaccins te kunnen toedienen hebben we heel wat helpende handen nodig. We zijn zowel opzoek naar medisch personeel als naar mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers. Indien u interesse heeft kan u zich aanmelden als vrijwilliger via het webformulier.

Na de woonzorgcentra komen het personeel van de ziekenhuizen en de zorgprofessionals uit de eerstelijn aan de beurt. De exacte timing is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Alles is nu voorbereid om de eerste groepen van eerstelijnszorgverleners uit te nodigen om zich te laten vaccineren.

Er werd een lijst opgesteld met beroepsgroepen die als zorgprofessionals in de eerste lijn beschouwd worden.

Binnen de eerste lijn heeft men ook prioriteiten bepaald, dewelke u hier kan raadplegen.

Via deze link kan u controleren of u op de lijst staat. Staat u niet op de lijst, dan kan u via de liaison van uw beroepsgroep bevragen of u toegevoegd kan worden.

De liaison dient zich uiteraard mee te houden aan de geldende richtlijnen, dewelke u via deze link kan bekijken.

Contacteer Middenkempen

Eerstelijnszone Middenkempen VZW

Maatschappelijke zetel: Lierseweg 132A, 2200 Herentals

E info@elzmiddenkempen.be

Ondernemingsnummer 0745.376.110

RPR Antwerpen - afdeling Turnhout

 

Zoek zorgverleners in jouw zone

Zelfstandige zorgverstrekkers betrekken in zorgraden

In opdracht van Zorg en Gezondheid voerde de Federatie Vrije Beroepen een onderzoek naar de mogelijkheden en opportuniteiten om zelfstandige zorgverstrekkers te betrekken bij de opstart en werking van de (voorlopige) zorgraden. Het resultaat zijn inzichten, tips en adviezen voor eerstelijnszones om zelfstandige zorgverstrekkers beter te betrekken bij hun zorgraden. Een aantal drempels weerhoudt zelfstandige zorgverleners om meer deel te nemen aan de zorgraden. Nochtans betekent hun deelname een meerwaarde voor de zorgraad en voor de zorgverstrekkers zelf.

In een presentatie bundelen we de inzichten over die drempels en overlopen we de stappen om zorgverstrekkers te betrekken bij een zorgraad, van een analyse van hinderpalen en randvoorwaarden tot uitrollen van ideeën en evaluatie en bijsturing. Daarnaast zijn er ook aanbevelingen voor het aantrekken van zorgverleners, voorbeelden van communicatie en een contactenlijst van de beroepsverenigingen in Vlaanderen.